Parhaat käsityölehdet Suomessa

Käsityö- ja askartelulehdet kiinnostavat kaiken ikäisiä naisia, sillä käsityöt ovat suosittu harrastus. Esivanhempiemme oli pakko tehdä itse sukkansa, turkkinsa ja liinavaatteensa, mutta nykypäivän ihminen voi tehdä käsitöitä yksinomaan rentoutuakseen. Oppimisen ja onnistumisen ilo on palkitseva kokemus. Itse solmittu ryijy tai ristipistotyönä toteutettu taulu pääsee kunniapaikalle, missä se tuottaa iloa vielä vuosienkin päästä. Virkkaamalla tai kutomalla saa juuri oikean kokoisia ja näköisiä neuleita. Ompeleepa joku hääpukunsakin itse. Käsityötaitoa on aina arvostettu, ja käsintehdyt lahjat ovat haluttuja, onhan esimerkiksi villasukkien tekemiseen kulunut tunti poikineen, ja langat on luultavasti valittu lahjansaajan mieltymykset huomioon ottaen. Ompelu- tai kutomistaito ei ole enää itsestäänselvyys. Jos edes perusteet ovat hallussa, puseroa ei tarvitse heittää pois tai vielä kalliiseen ompelimoon irronneen napin takia. Jos ei omaan ompelukoneeseen halua sijoittaa, ompelukonetta voi käyttää ilmaiseksi esimerkiksi joissain kirjastoissa. Ompelukoneella lyhennät äkkiä verhot tai housunpuntit, tai testaat uutta mekko-ohjetta.

Neulonta ja muut käsityöt

Ohjeita tai inspiraatiota löytää toki surffailemalla netissäkin, mutta laadukas käsityölehti tarjoaa samassa paketissa selkeät ohjeet, havainnollistavat mallikuvat sekä kaavat eri kokoihin. Käsityölehti on helppo napata mukaan vaikka rantalomalle, sähköttömälle mökille tai työmatkabussiin. Aikakausmedian mukaan yhtä aikakauslehtiä luetaan keskimäärin 61 minuuttia, mutta värikäs, hyvällä maulla toteutettu käsityölehti kaivetaan esiin varmasti uudelleen ja uudelleen. Kun ohjeet on kokeilu tai kopioitu talteen, lehdelle löytyy varmasti uusi ottaja. Toisin kuin sanomalehti, käsityölehti ei koskaan vanhene, joten ne menevät kaupaksi hyvin myös kirpputoreilla. Kirpputorilta saat edullisesti myös kankaat ja langat käsityöprojekteihin. Käsityölehtiä voi myös vaihdella harrastajien kesken. Vanhat käsityölehdet saattavat olla arvokkaitakin keräilykappaleita.  Jos käsiin sattuu käsityölehti, missä on oikein kiinnostavia ohjeita, aarretta säilytetään vuosikymmenet.

Suuri käsityö -lehti

Suuri Käsityö -lehden tuntevat ainakin nimeltä melkein kaikki. Suuri Käsityö on Suomen suurin käsityölehti, joka tarjoaa niin perinteisiä kuin modernejakin neulonta-, virkkaus-, ompelu- tai askarteluohjeita.  Suuri Käsityö ilmestyy 10 kertaa vuodessa, ja on joka kerta pullollaan mitä kauneimpia malleja, jotka saavat sormet syyhyämään. Tuo sohvatyyny on pakko kokeilla, sitten opetella makramee-tekniikka, vai pitäisikö sittenkin aloittaa baskerin huovuttaminen…

Burda Style on kaikista vanhin ompelemiseen ja muotiin keskittynyt lehti, missä on artikkeita myös hyvinvoinnista ja kodin sisustamisesta. Burdaa saa nykyään suomenkielisenäkin, ja siinä on yli puolet enemmän ohjeita kuin Suuressa Käsityössä. Burda kertoo muotimaailman uusista tuulista 12 kertaa vuodessa.

Ompelulanka ja kauniita teoksia

Kransseja! Koreja! Kauluspaidasta essu! Kestokassi vanhasta paidasta! Ihana on lehti sinulle, joka rakastat tuunaamista, kierrätysaskartelua ja kaikenlaista käsillä tekemistä.  Ihana on pullollaan tee se itse -ohjeita, joista voit valita makusi mukaan yhdessä illassa valmistuvia, tai hieman isompia ja haastavampia projekteja. Ihanan lukijana pääset ompelemaan, paperiaskartelemaan, muovailemaan, punomaan, solmeilemaan tai esimerkiksi maalaamaan neljä kertaa vuodessa. Joka lehden välissä on liite täynnä ohjeita lasten kanssa askartelemiseen.

Kauneimmat Käsityöt

Kauneimmat Käsityöt ilahduttaa seitsemän kertaa vuodessa tarjoten erityisesti neulonta- ja virkkausohjeita. Mitä vain voi virkata, esimerkiksi pöytäliinoja, bikineitä, hellehattuja, pehmoleluja, bambulangasta tehtäviä tiskirättejä… olipa joku päällystänyt kaikki näkyvillä olevat sähköjohdotkin virkkaamalla. Neulo on toteutettu yhteistyössä lankavalmistaja Novitan kanssa, jonka valikoimista löydät oikeat langat kaikkiin ohjeisiin. Neulo tuo kotiisi neljästi vuodessa kaikentasoisia skandinaavisia malleja ja ohjeita.

Taika ja Taito

Askartelun ja käsitöiden maailmaan ovat johdattamassa myös esimerkiksi Taika ja Taito, Kauneimmat Askartelut, tai esimerkiksi Käsityön ABC. Käsityölehtivalikoima on runsas, ja vielä runsaammaksi sen tekee, jos otetaan huomioon Suomessa saatavat vieraskieliset lehdet, kuten Dollhouse Miniatures, mikä on lehti sinulle, jonka sydän sykkii nukkekodeille ja nukkekotiaskartelulle.