Lastenlehdet

Lapsia kannattaa rohkaista lukemaan jo varhaisessa vaiheessa. Koululaitos kyllä opettaa kuinka lukea, mutta kiinnostusta kirjojen tai lehtien lukemiseen se ei takaa. Esimerkiksi hullunkurisella Aku Ankalla on ennenkin aloitettu tutustuminen painetun tekstin maailmaan, sillä se on ilmestynyt Suomessa 1950-luvulta saakka! Aku Ankka on yhä sekä tyttöjen että poikien eniten lukema aikakauslehti, jonka tilaamista moni jatkaa pitkälle aikuisikään saakka. Uusi, 4–7-vuotiaille suunnattu Aku Ankka Juniori on helppotajuinen lehti, mistä löytyy myös puuhatehtäviä.

Tilaa lehti lapselle

Lastenlehtitilaus on kaikenikäisille lapsille sopiva syntymäpäivä- tai joululahja, mistä on iloa pitkäksi aikaa! Sopiva lehti löytyy varmasti kysymällä lapselta tai tämän vanhemmilta, mitkä asiat sillä hetkellä kiinnostavat. Prinsessa- tai heppavaihe voi nimittäin äkkiä vaihtua ihan toiseen.

TYTTÖJEN LEHDET

Aikakausmedian mukaan 12–19-vuotiaat tytöt lukevat Aku Ankan ohella myös teinitytöille suunnattua Demiä (muotia, opiskelua, seurustelua ja ihmissuhteita), nuorten naisten asioita rohkeasti käsittelevää Cosmopolitania, juorulehti Seiskaa, Tiede-lehteä ja Suomen suurinta ruokalehteä nimeltä Maku. Kymmenen eniten luetun lehden listaan on päässyt myös kaksi käsityölehteä, Kotiliesi Käsityö sekä Suuri Käsityö. Koska S-ryhmän asiakaslehti Yhteishyvä ja K-ryhmän vastaava Plussa tulevat noin kahteen miljoonaan suomalaistalouteen, ei ole ihme, että myös nuo lehdet kärkikymmenikössä ovat.

Tytöt tykkääjät piirtää lehteen ja paperille

Hieman nuoremmille tytöille suunnattu Systeri tarjoaa 8–14-vuotiaille tytöille ihania lukuelämyksiä 8 kertaa vuodessa. Lehden on tarkoitus vastata sellaisiin kysymyksiin, joilta ei kehtaa isosiskolta tai vanhemmilta kavereilta kysyä. Systeri on pullollaan myös meikkausvinkkejä, leivonta-ohjeita sekä julkkishaastatteluja. Joka numerossa on julkkisjulistekin! Top Model taas kertoo monipuolisesti muodista ja meikkaamisesta.

Koululainen kolahtaa postiluukkuun 14 kertaa vuodessa. Koululaisesta voit lukea, mitä idolillesi kuuluu, mitä leffoja kannattaa mennä katsomaan, tai kuinka saada kokeissa hyviä arvosanoja. Koululainen sopii yhtä hyvin tytöille kuin pojillekin.

Lähes kaikki työt tykkäävät hevosista, joten Hevoshullu ja Villivarsa tulevat varmasti luettua kannesta kanteen moneen otteeseen. Villivarsassa ja Hevoshullussa on sarjakuvia, vinkkejä ja mielenkiintoisia artikkeleja. Pets Suomi on täynnä pupuja, kissanpentuja, marsuja, undulaatteja ja muita lemmikkejä, sekä tietoa niiden hoitamisesta. Mukana seuraa aina yllätyslahja.

Ihana-lehden askarteluohjeet sopivat jo ala-asteikäisellekin. Ihana johdattaa kierrättämisen, tuunaamisen, käsitöiden ja askartelujen maailmaan. Anime ilahduttaa magnasta, animesta ja cosplaysta kiinnostuneita.

5–10-vuotias tyttö ilahtuu Prinsessa-lehdestä, mikä on täynnä Tuhkimon, Lumikin ja muiden Disney-prinsessojen seikkailuja. Lehden mukana on pikkuprinsessalle sopiva lahja, ja lehden sivuilta löytyy niin askarteluohjeita kuin väritystehtäviäkin. Muumi- tai Bamse-lehden tarjoamien tarinoiden parissa viihtyvät niin pikkutytöt kuin -pojatkin.

Lukutaitoiset lapset ovat iloisempia

POIKIEN LEHDET

Aikakausmedian julkaiseman tutkimuksen mukaan 12–19-vuotiaat pojat lukevat Aku Ankan jälkeen seuraavaksi eniten Tiede-lehteä, Pirkkaa, Tieteen Kuvalehteä, Seiskaa, ajoneuvolehti Moottoria, Yhteishyvää, Metsästystä ja Kalastusta, eräharrastuksesta kertovaa Erä-lehteä sekä Tekniikan Maailmaa. 8–14-vuotiaille pojille tilattavaksi sopiva lastenlehti voisi olla myös Koululainen, tai hupaisan ja alati nälkäisen kissan seikkailuista kertova Karvinen. Karvinen naurattaa tyttöjä ja poikia 12 kertaa vuodessa, eikä sen lukemiselle todellakaan ole yläikärajaa!

Jääkiekkolehti on jääkiekosta kiinnostuneen nuoren kundin ykköslehti. Pelit esittelee erilaisia tietokonepelejä, kun taas Meidän Koira tai Kissafani tarjoavat paljon hyödyllistä tietoa yleisimmistä lemmikkieläimistämme.

Tiede, Tieteen Kuvalehti Historia ja National Geographic ovat laadukkaita lehtiä, joista yli 12-vuotias tyttö tai poika oppii paljon uutta ja mielenkiintoista tietoa. Nämä lehdet esittelevät ajankohtaisia tutkimuksia, löydöksiä ja yhteiskunnallisia ilmiöitä seikkaperäisesti, mutta viihdyttävällä tavalla. Kiinnostava lehti saa kuuntelemaan historian ja biologian tunnilla ihan uudella tavalla.

4–8-vuotias poika pääsee lukemisen makuun esimerkiksi Aku Ankka Juniorin tai Lego Ninjagon parissa. Lego Ninjagon mukana saa lisäksi pienen legolahjan.