Miestenlehdet

Irtonumero tai lehtitilaus sopii lahjaksi hyvin myös miehelle. Sanasta ”miestenlehti” tulee yleensä mieleen erotiikkalehti, kuten Playboy, vaikka miehille suunnattuja lehtiä on vaikka kuinka montaa sorttia. Lehtihyllystä löydät lehtiä niin moottoriurheilusta, valokuvaamisesta, teknologiasta kuin vaikkapa miesten muodista ja hiustyyleistä.

Tilaa lehti lahjaksi miehelle tai omaksi iloksi

Autolehtien ohella miehet lukevat paljon tieteestä ja eräharrastuksesta kertovia lehtiä. Hiljattain julkaistun tutkimusten mukaan suomalaismiehet lukevat kuitenkin eniten S- ja K-ryhmän asiakkaille ilmaiseksi tulevia asiakaslehtiä Yhteishyvää ja Pirkkaa. Kolmannelle sijaille kipuaa vanha tuttu Aku Ankka, ja neljäs on finanssikonserni OPn asiakaslehti OP Lehti. Aikakausmedian mukaan seuraavaksi luetuimmat aikakausilehdet ovat Taloustaito, Moottori, Tekniikan Maailma, Tiede, Tieteen Kuvalehti ja Metsästys ja Kalastus. Suomen suurin talouslehti Taloustaito käsittelee muun muassa palkkoja ja niiden kehitystä, asunto- ja osakesijoittamista, verotusta, rahoitustuotteita ja viininmaistelua. Taloustaito on ilmestynyt vuodesta 1948, eli kohtalaisen pitkä taival jo takana.

Moottori ja muut autolehdet

Autolehti Moottori perustettiin jo vuonna 1925. Moottori on Autoliiton jäsenlehti, mutta sen voi tilata myös ilman jäsenyyttä lehden verkkosivujen kautta. Moottorista luet joka kuukausi, mitä uutta automaailmaan kuuluu, ja minne sillä autolla kannattaa ajaa. Tämä lehti seuraa autoilua myös laajemmin, sillä se kertoo esimerkiksi tieliikennettä koskevista laeista ja poliittista päätöksistä.

Tekniikan Maailma raportoi kaikesta tekniikan alan uutisista peräti 23 kertaa vuodessa. Tekniikan Maailma eli TM on täynnä artikkeleita niin kameroista, tietokoneista, autoista, moottoripyöristä kuin muistakin vimpaimista. Kitkarengas vai nastarengas? Miten valita uusi televisio? Nämä seikat ja monta muuta selviävät sukeltamalla tämän tekniikan erikoislehden maailmaan. Riippumatonta asiantuntijuutta, testejä ja ajankohtaista tietoa – täydellinen lahja kenelle tahansa miehelle.

Tiede tarjoaa jännittäviä lukuelämyksiä yläasteikäisistä pojista jo varttuneempiin vaareihin. Tiede osaa avata tieteen ihmeellistä maailmaa kiinnostavalla, viihdyttävällä ja helppotajuisella tavalla. Tiede tyydyttää uteliaisuutesi ja tiedonjanosi 14 kertaa vuodessa esimerkiksi aivotutkimuksen, historian, tähtitieteen, kemian, yhteiskuntatieteiden tai lääketieteen saralla. Tiede-lehden suosiosta kertoo yli 300 000 lukijaa joka kuukausi. Luotettavia faktoja niin kahvipöytäkeskusteluun kuin vaikkapa opiskelujen tueksi!

Tieteen kuvalehti on monen suosikki

Tieteen Kuvalehti on Pohjoismaiden suurin tieteeseen keskittyvä aikakauslehti. Tieteen Kuvalehti kertoo tieteen viimeisimmistä löydöistä, esimerkiksi uusista lajeista, teknologian kehityksestä, avaruuden valloituksesta tai suunnitelmista valtamerten muoviongelman ratkaisemiseksi. Tieteen Kuvalehti on mielenkiintoinen lukupaketti, mihin pääset käsiksi noin kolmen viikon välein.

Metsästys ja Kalastus testaa viiltosuojahanskoja, kylmäsavustimia ja metsästysliivejä. Metsästys ja Kalastus on jokaisen metsästystä ja kalastamista harrastavan miehen paras kaveri, minkä pariin palataan yhä uudelleen. Oman saaliinsa voi päästä esittelemään lehden sivuilla. Erätarinat viihdyttävät metsästyskauden ulkopuolellakin.

Ehkäpä miehen mielenkiinnon kohteita vastaisi parhaiten moottoripyöräilystä kertova Bike, tai äänen- ja kuvantoistoon sekä viihde-elektroniikkaan keskittyvä AVPlus? AVPlus vertailee ja testaa kaikkea uutta tekniikkaa sykemittareista älyjääkaappeihin. Olutposti taas on oma lehti olutharrastajille. Tee se itse -mies arvostaa lehteä nimeltä Tee Itse, missä on ohjeita erilaisten rakennus- tai remonttiprojektien toteuttamiseen. Miten laatoittaa keittiön välitila? Kuinka suojata puutarhakalusteet homeelta? Minkä merkkinen moottorisaha on paras? Lue Tee Itseä, niin tiedät.

Mitä muita lehtiä mies tykkää lukea?

Muita miehelle tilattavaksi sopivia lehtiä voisivat olla Seura tai Alibi, minkä artikkelit kertovat rikoksista niin niiden tekijöiden, rikoksen selvittäjien kuin rikoksen uhrienkin näkökulmasta. Draamaa ei näiltä sivuilta puutu. Lehti paneutuu niin vankilaoloihin, poliisin arkeen, oikeusjuttuihin kuin ex-jengiläisten tarinoihin. Alibia tai Seuraa lukevat varmasti myös muut perheenjäsenet. Seura tulee kotiin kerran viikossa, kannesta kanteen täynnä syväluotaavia henkilöhaastatteluja, nimekkäiden henkilöiden kirjoittamia kolumneja, terveystietoa, ristikoita ja muuta ajantasaista luettavaa. Seuran TV-sivut ovat erityisen laadukkaat. Jos ristikko-osasto vaikuttaa kiinnostavan miestä ihan tosissaan, on olemassa myös pelkkiin ristisanatehtäviin keskittyneitä lehtiä, kuten Ristikkosuosikit.