Sisustuslehdet

Suurin osa sisustuslehtien lukijoista on naisia, mutta laadukas sisustuslehti päätyy toisinaan myös miesten käsiin – viimeistään siinä vaiheessa, kun on aika toteuttaa jokin lehdessä esitelty projekti, kuten kasvihuone vanhoista ikkunoista tai sängynpääty ikälopusta ovesta. Sisustaminen on parhaimmillaan pariskunnan yhteinen harrastus, missä kaapin paikka päätetään yhdessä. Myönnytyksiä mahtunee matkaan. Puoliso voi käyttää veto-oikeuttaan pinkin sohvan tai lasilevyn alle laitetun jääkiekkopaidan säilytyspaikan suhteen. Sisustamista on aiemmin saatettu pitää elitistisenä harrastuksena, mutta IKEAn ja kirpputorien ansiosta kaikilla on nykyään varaa sisustaa. Kirpputorit ovat penninvenyttäjän aarreaitta, sillä hyvät verhot voi saada eurolla ja kauniin maton vitosella.

Parhaat sisustusideat löytyvät lehdistä

Parhaat ideat sisustukseen löytyvät sisustusblogeista ja sisustuslehdistä, tai sisustusblogeja esittelevästä Kotiblogit-sisustuslehdestä. Aina ei ole pakko ostaa mitään – lehdistä löytyy ideoita siihen, miten muutos syntyy vain järjestelmällä tavarat uudelleen. Lehtiä löytyy niin maalaisromantiikasta kuin suoralinjaisesta skandinaavisesta tyylistä pitäville. Sisustuslehden voi napata mukaansa ruokakaupan lehtihyllystä, mikä sijaitsee usein kätevästi kassojen lähellä, joten lehtivalikoimaan voi tutustua jonottaessaan. Jos irtonumero miellytti, kannattaa lehti tilata kestotilauksena kotiin asti kannettuna. Lehden ilmestymispäivää tulee varmasti odotettua, sillä luvassa on ihana ja rentouttava lukuelämys. Lehden seuraan voi uppoutua vaikkapa riippumatossa, vaahtokylvyssä tai iltateen kera. Lehdistä saa inspiraatiota oman kodin kaunistamiseen, mutta sisustuslehtiä voi selailla pelkästään nauttiakseen upeista kuvista ja lämminhenkisistä tarinoista. Voi olla, että lehti jää talteen pitkäksi aikaa, jos siinä esiteltiin joku erityisen kaunis koti tai toteuttamiskelpoinen tee se itse -ohje.

Osta siis sisustuslehtitilaus hemmotellaksesi itseäsi, tai ilahduta sillä naapuria, ystävätärtä, sisarta tai miniää! Lehti tarjoaa käytännän vinkkejä ja kutkuttavan tilaisuuden päästä kurkistamaan toisten koteihin. Alle on esitelty muutama korkeatasoinen suomenkielinen sisustuslehti. Jos ei tästä vielä löytynyt sopivaa, älä huoli. Marketin tai lehtikioskin valikoima on paljon, paljon laajempi.

Lukuisat naiset kaksikymppisistä kuusikymppisiin lukevat Dekoa. 12 kertaa vuodessa ilmestyvä Deko ottaa sisustamisen vakavasti, kuten lukijansakin. Joka numero on pullollaan tyylikkäitä ja moderneja koteja. Deko osaa yllättää: joka numerossa on jotain uutta ja ennennäkemätöntä. Kaikessa korostuu laatu, kestävä suunnittelu sekä eettisesti tuotetut materiaalit. Idearikas sisustussuunnittelu ulottuu pihan ja puutarhankin puolelle. Dekon tilaaja saa joka vuosi Asuntomessujen virallisen sisustusluettelon kaupan päälle. Koska Deko keskittyy pelkistettyyn tyyliin, tämä ei ehkä sovi romanttisen sisustustyylin suosijoille.

Maalla on lehti sinulle, joka haaveilet downshiftaamisesta ja maalle muuttamisesta. Muutaman numeron luettuasi löydät itsesi selailemasta myytäviä maatiloja, tai vähintäänkin kesämökkejä. Jos muutto maaseudun rauhaan ei ole vielä ajankohtaista, lehti antaa ideoita siihen, kuinka kaupunkiasunnonkin voi sisustaa maalaishenkisesti. Tee se itse -ohjeet, puutarhanhoitovinkit, reseptit ja säilöntäohjeet, perinnetietoiskut ja koskettavat tarinat ilahduttavat Maalla-lehden tilaajaa 11 kertaa vuodessa. Joulun erikoisnumero on täynnä nostalgia ja jouluidylliä.

Unelmien Talo&Koti on värikäs, käytännönläheinen, helposti lähestyttävä ja iloinen sisustuslehti. Unelmien Talo&Koti tarjoaa sinulle kerran kuukaudessa mahdollisuuden ihastella käsistään kätevien ihmisten luomuksia, ihmetellä edullisia kirppislöytöjä ja toteuttaa pienen budjetin sisustusprojekteja. Unelmien Talo&Koti kannustaa kokeilemaan ja tekemään itse. Puutarha- tai leipomispuoltakaan ei ole unohdettu.

”Nuukaile tyylillä” on Kotiaarteen sanoma! Kotiaarre on harkitun kuluttamisen puolestapuhuja. Kotiaarteen avulla löydät kustannustehokkaimmat ja ekologisimmat ratkaisut sisustuspulmiisi. Antiikki&Design on sinulle, joka rakastat vanhoja esineitä tai design-huonekaluja. Lehti ei vain esittele vanhoja esineitä, vaan kertoo myös, miten niitä huolletaan. Lehti järjestää myös lukijamatkoja erilaisiin antiikkitapahtumiin!

Niin vuokrayksiöiden kuin hehtaarihuviloidenkin sisustamisesta kertova Avotakka on sisustuslehtien klassikko, mistä löytyy juttuja niin antiikista, viljelylaatikoista, arkkitehtuurista, fengshuista kuin vaikkapa uutuusmatoista. Avotakka on monipuolinen ja korkealaatuinen lehti, mikä on tiukasti kiinni ajassa, mutta ei ole unohtanut perinteitä. Elämänmakuinen lehti tarjoaa iloa ja inspiraatiota joka kuukausi.